Jaktutbildningar Efter Skottet på Ulkeröds Gård
På Ulkeröds Gård bedriver vi ett antal jaktrelaterade utbildningar. Våra utbildningar Efter Skottet syftar till att du som jägare skall lära dig att hand om ditt skjutna djur efter skottet
Det vi som jägare misslyckas med i skogen kan inte kocken rätta till i köket.
Våra utbildningar riktar sig till dig som är nyutexaminerad eller erfaren jägare och som vill lära dig att ta tillvara ditt skjutna djur på bästa sått.Kom ihåg att när du har skjutit ett djur, så är det ett livsmedel som ligger där. Hanteringen av viltet är helt avgörande för köttets kvalitet och smak. Det börjar redan i skogen och ställer krav på att jägaren skjuter ett perfekt skott utan att förstöra de bästa köttbitarna.
”I Sverige finns det drygt 300 000 jägare. Huvuddelen av de djur som man jagar fälls för köttets skull.
Den årliga avkastningen av kött från vilt är cirka 16 000 ton, vilket motsvarar cirka 4 procent av allt kött vi äter i landet.
Sverige är därmed det land i världen som äter mest viltkött per invånare.
Det vilda köttet är helt ekologiskt eftersom det till skillnad från tamdjur är fritt från läkemedel och oftast även från bekämpningsmedel och kemikalier.
Karaktäristiskt för allt viltkött är att det är smakrikare och mörkare än det från tamdjur. Det är en naturresurs som är väl värd att njuta av.”
Svenska Jägareförbundet
”Det vilda köttet”