Tillvaratagande av vilt
Hur du behandlar viltet efter skottet betyder mycket för slutresultatet i köket. Den här kurser tar upp allt från urtagning, att flå, passa och hängning.
Utbildningen ger dig kunskap om hur vilt av olika slag tillvaratas och hanteras som råvara.
Vi behandlar betydelsen av och lär oss tillämpa god livsmedelshygien.
Knivar och knivvård och övrig lämplig utrustning. Under utbildningen varvas
teori och praktik.
Syftet med utbildningen är att deltagarna efter genomgången utbildning ska ha grundläggande kunskaper om hantering av vilt efter skottet.
Under kursen kommer du flå och passa dovhjort. Vi visar hur man gör går igenom djurets inre organ och sedan får ni i grupp på 2-3 personer genomföra det vi gått igenom.
Lunch och fika ingår.
Pris 1 950 kr.
Låter det intressant, vill du veta mer eller boka?
Skriv då in dina kontaktuppgifter i fälten till höger så skickar vi mer information om utbildningen alternativt skicka ett mail till Charlie Thisell, vår utbildningsansvarig, utbildning@ulkerodsgard.se
Skulle du av någon anledning få förhinder och behöver avboka din kurs kan du läsa om våra bokningsregler