Jaktutbildningar Efter Skottet på Ulkeröds Gård
På Ulkeröds Gård bedriver vi ett antal jaktrelaterade utbildningar. Våra utbildningar Efter Skottet syftar till att du som jägare skall lära dig att hand om ditt skjutna djur efter skottet
På Ulkeröds Gård bedriver vi ett antal jaktrelaterade utbildningar. Våra utbildningar Efter Skottet syftar till att du som jägare skall lära dig att hand om ditt skjutna djur efter skottet
Under två dagar får du följa djuret direkt efter skottet till färdiga livsmedel och när det skjutna viltet har hängt klart börjar jobbet med att göra livsmedel av råvaran.
Detta är den kompletta utbildning för dig som vill lära dig hela processen:
Eftersom det är en praktisk utbildning får du till skillnad mot andra utbildningar hantera viltet.
Utbildningen är en blandning av teori och praktik.
Dag 1.
Under kursens första dag kommer du flå och passa klövvilt. På nyskjutna djur visar vi hur man gör går igenom djurets inre organ och sedan får ni i grupp på 2-3 personer genomföra det vi gått igenom. Därefter förbereder vi djuret för styckning genom tillvaratagande av viltet.
Dag 2.
Andra dagen använder vi för att ge dig praktiska kunskaper i hur du på ett lämpligt sätt skär ner en slaktkropp av klövvilt till färdiga delar i köket.
Vi visar hur man grov- och finstyrkar klövvilt och går igenom styckningsdetaljerna och sedan genomför ni detta i grupper om 2-3 personer Syftet med utbildningen är att deltagarna efter genomgången utbildning ska ha grundläggande kunskaper om hantering av vilt efter skottet och grundläggande kunskaper om styckning av klövvilt.
Efter avslutad och godkänd utbildning får du även ett intyg som auktoriserad viltundersökare. Detta innebär i stora drag att du blir behörig att utföra en första undersökning och utfärda intyg över fällt vilt före leverans till en vilthanteringsanläggning.
Du kan också ansöka behörighet att utfärda intyg för kassation av vilt.
I kursavgiften ingår:
Pris 7 500 kr.
Låter det intressant, vill du veta mer eller boka?
Skriv då in dina kontaktuppgifter i fälten till höger så skickar vi mer information om utbildningen alternativt skicka ett mail till Jan-Åke Barvehag, vår utbildningsansvarig, dinjagarskola@ulkerodsgard.se
Skulle du av någon anledning få förhinder och behöver avboka din kurs kan du läsa om våra bokningsregler
Denna endagsutbildning genomförs under ledning av förordnad viltundersökare, som är utbildad av Svenska Jägareförbundet.
Din Jägarskolas utbildning är till skillnad från liknande kurser inte enbart teoretisk utan ni genomför de praktiska momenten under handledning.
Utbildningen är en blandning av teori och praktik. Under kursen kommer du flå och passa dovhjort. Vi visar hur man gör går igenom djurets inre organ och sedan får ni i grupp på 2-3 personer genomföra det vi gått igenom.
Utbildningen ger dig kunskap om hur vilt av olika slag tillvaratas och hanteras som råvara. Hur du behandlar viltet efter skottet betyder mycket för slutresultatet i köket och vi lär oss tillämpa god livsmedelshygien. Redskap, knivar och knivvård och övrig lämplig utrustning demonstreras under kursen.
Syftet med utbildningen är att deltagarna efter genomgången utbildning ska ha grundläggande kunskaper om hantering av vilt efter skottet och dessutom vara auktoriseade viltundersökare.
Efter avslutad och godkänd utbildning får du även ett intyg som auktoriserad viltundersökare. Detta innebär i stora drag att du blir behörig att utföra en första undersökning och utfärda intyg över fällt vilt före leverans till en vilthanteringsanläggning.
Du kan också ansöka behörighet att utfärda intyg för kassation av vilt.
Lunch, fika och kursmaterial ingår.
Pris 3 050 kr
Låter det intressant, vill du veta mer eller boka?
Skriv då in dina kontaktuppgifter i fälten till höger så skickar vi mer information om utbildningen alternativt skicka ett mail till vår utbildningsansvarige, Jan-Åke Barvehag, dinjagarskola@ulkerodsgard.se
Skulle du av någon anledning få förhinder och behöver avboka din kurs kan du läsa om våra bokningsregler
När det skjutna viltet har hängt klart börjar jobbet med att göra livsmedel av råvaran.
Under denna endagskurs ger vi dig praktiska kunskaper om hur du på ett lämpligt sätt skär ner en slaktkropp av klövvilt till färdiga delar i köket.
Syftet med utbildningen är att deltagarna efter genomgången utbildning ska ha grundläggande kunskaper om styckning av klövvilt.
Vi visar hur man grov- och finstyrkar klövvilt och går igenom styckningsdetaljerna.
I grupper om 2-3 personer får ni sedan praktiskt genomföra det vi visat.
Lunch och fika ingår.
Pris 2 950 kr.
Låter det intressant, vill du veta mer eller boka?
Skriv då in dina kontaktuppgifter i fälten till höger så skickar vi mer information om utbildningen alternativt skicka ett mail till Jan-Åke Barvehag, vår utbildningsansvarig, dinjagarskola@ulkerodsgard.se
Skulle du av någon anledning få förhinder och behöver avboka din kurs kan du läsa om våra bokningsregler
Kursen innehåller både styckning och tillagning av vilt!
Vill du lära dig bästa sättet att ta hand om viltet efter skottet hela vägen till tallriken? Då är detta utbildningen för dig! På denna utbildning får du lära dig allt ifrån hur du passar och flår djuret på ett riktigt sätt till hur du får ut de fina styckningsdetaljerna.
På kvällen lagar vi maten tillsammans och använder bland annat de råvaror vi hanterat under dagen. Kvällen avslutas med att vi gemensamt njuter av den goda maten.
Utbildningen riktar sig främst till dig som är relativt ny på området och som vill få en bra grundkunskap att bygga vidare på.
I priset ingår lunch, vår gemensamma middag på kvällen, övernattning i dubbelrum samt frukost.
Pris 3 990 kr.
Låter det intressant vill du veta mer eller boka?
Skriv då in dina kontaktuppgifter i fälten till höger så skickar vi mer information om utbildningen alternativt skicka ett mail till Jan-Åke Barvehag, gårdens utbildningsansvarige, utbildning@ulkerodsgard.se
Skulle du av någon anledning få förhinder och behöver avboka din kurs kan du läsa om våra bokningsregler
Våra utbildningar riktar sig till dig som är nyutexaminerad eller erfaren jägare och som vill lära dig att ta tillvara ditt skjutna djur på bästa sått.Kom ihåg att när du har skjutit ett djur, så är det ett livsmedel som ligger där. Hanteringen av viltet är helt avgörande för köttets kvalitet och smak. Det börjar redan i skogen och ställer krav på att jägaren skjuter ett perfekt skott utan att förstöra de bästa köttbitarna.
”I Sverige finns det drygt 300 000 jägare. Huvuddelen av de djur som man jagar fälls för köttets skull.
Den årliga avkastningen av kött från vilt är cirka 16 000 ton, vilket motsvarar cirka 4 procent av allt kött vi äter i landet.
Sverige är därmed det land i världen som äter mest viltkött per invånare.
Det vilda köttet är helt ekologiskt eftersom det till skillnad från tamdjur är fritt från läkemedel och oftast även från bekämpningsmedel och kemikalier.
Karaktäristiskt för allt viltkött är att det är smakrikare och mörkare än det från tamdjur. Det är en naturresurs som är väl värd att njuta av.”
Svenska Jägareförbundet
”Det vilda köttet”